,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2015. augusztus 6.

Elizeus 2. - ,,elhagyván az ökröket"

,,És ő elhagyván az ökröket, Illés után futott, és monda: Kérlek hadd csókoljam meg az én atyámat és az én anyámat, és azután követlek. És monda: Menj, térj vissza; mert mit cselekedtem tenéked? És elmenvén ő tőle, vőn azután egy pár ökröt, és levágá azt, és az ekéhez való szerszámokból tüzet rakván, megfőzé azok húsát, és a népnek adá, és evének; és felkelvén, elméne Illés után, és szolgála néki."  (I. Királyok 19: 20-21)

Elizeus nem kételkedett abban, mit kell tennie azonnal. A Biblia hallgat arról, tudta-e már korábban, hogy ilyen elhívásban lesz része, vagy csak Illésnek jelentette ki Isten, kit szánt utódjául. Minden esetre csodálom azt a készséget arra, hogy Isten szolgálatáért mindent elhagyjon, és a jólét kényelme helyett a vándorlást és szegénységet válassza. Nem akármiért választotta őt ki az Úr.

Elizeus az ekeszerszámból rakott tüzet, ezzel is jelezve, hogy végleg elmegy, elhagyja addigi hivatását. A téma feldolgozásához az első füzetlapból kivágtam a lángokat úgy, hogy a tűz körüli rész teljesen megmaradt. Csak a felső részt választottam és vágtam le a spirálról, az alsót ráragasztottam a következő füzetlapra. A feldarabolt ekeszerszámot barna színes papírból vágott csíkok felragasztásával készítettük. A tüzet és a fát pedig a fiúk színezték. Elizeus elhelyezéséhez jobb oldalon vágtunk rést.


Ezt a lapot követő lapból borítékot készítettünk hasonlóan az előző bejegyzés borítékjához. Csak ez lentebb van és bal oldalt hagytunk fület. Ebben tároljuk a színes papírból kivágott ökröket. (Már ,,feldolgozott" állapotban.)


Végül a tűzbe lehet rakni az ökröket, ahol kihajthatók a lángok.


További jó tanulást!

1 megjegyzés:

  1. Egyébként nem olyan régen láttam én is valami hasonlót egy blogon. Már nem tudom hol... De nekem is beindította a fantáziámat... :) Csak nincs ennyi energiám

    VálaszTörlés