,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2014. december 16.

Jézus születéstörténete 5. - ,,Úton" kirakók

,,Felméne pedig József is Galileából, Názáret városából Júdeába,a Dávid városába, mely Bethlehemnek neveztetik, mivelhogy a Dávid házából és háznépe közül való volt;  Hogy beirattassék Máriával, a ki néki jegyeztetett feleségül, és várandós vala." (Lukács 2:4-5)

,,A mikor pedig megszületik vala Jézus a júdeai Bethlehemben, Heródes király idejében, ímé napkeletről bölcsek jövének Jeruzsálembe, ezt mondván:  Hol van a zsidók királya, a ki megszületett? Mert láttuk az ő csillagát napkeleten, és azért jövénk, hogy tisztességet tegyünk néki."  (Máté 2:1-2)

A két ,,vándorutat" két kirakóban dolgoztuk fel. A fiúk nagyon szeretik a kirakókat, és így a történetekről is tudunk beszélgetni. Az elkészítése is igen egyszerű. A két házi készítésű játéknak azonban ugyanaz a hátránya, ami az előnye. Könnyen összecsúsznak a darabjai, ezért óvatosan kell vele bánni! :)


Jó nevelőeszköz a szeleburdi kis lurkóknak!

A képeket egyszerűen kartonra ragasztottuk (minél vastagabb, annál biztonságosabban maradnak a helyükön a darabok). A hátoldalán szabad kézzel húzott hullámvonalakat rajzoltam, amelyek mentén elvágtuk a lapot darabokra.


Itt láthatók a kirakó darabjai kupacokban:


Végül, hogy ne szóródjanak szét, régi idők emlékeként őrzött levélpapírból készítettünk két kis tartót a kirakóknak


Amióta elkészült, majdnem minden nap kirakja valaki egyik-másik vagy mindkét képet.
Megérte a fáradtságot!:)

Jó szórakozást a készítéshez és a játékhoz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése