,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2014. december 23.

Variációk szívre 9. - Új parancsolat

,,Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok."  (János 13:34-35)

Ez a bejegyzés csak egy kis adalék egy korábbihoz, amit Variációk szívre 3. címmel olvashattok.

Sokat mondó ez az ige. Nem azt mondja, hogy a hitetlenek vagy az ellenség szeretetéről ismerik fel az emberek, hogy Jézus tanítványi vagyunk - bár ez is tagadhatatlanul hozzátartozik Krisztus követéshez - hanem arról, hogy egymást szeretjük. Gyakran könnyebb lehet azokat szeretni, akiket még nem ismerünk, akiknek a hibái nincsenek naponta (vagy legalábbis rendszeresen) előttünk. De mi van a hívő házastársakkal, a keresztény családi kapcsolatokkal, barátokkal, gyülekezetünk tagjaival, akik egyben testvéreink is az Úrban?

,,Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.

Készítettünk egy újabb skandináv szívet.
Az előző szívtől abban tér el, hogy a középső csíkot még 3 egyenlő csíkra vágtuk, és ennek megfelelően egy mm-rel többet is kellett bevágni. Így született ez a helyes kis szív. Bár a fonása ugyanúgy történik, mint az előzőé, kissé nehezebb a kivitelezés, mert 2x5 papírcsík alapos összeillesztése több gyakorlatot igényel. Inkább nagyobbaknak ajánlom, akiknek már elég ügyes a keze, és nem gyűrik vagy tépik el a papírt.

Így néz ki az egyik oldalról...


...és így a másikról:


Bármilyen ,,szeretet-igéhez" felhasználható, ajándéknak pedig kiváló. Ez a szív kb.15 cm, de kisebben, nagyobban egyaránt jól mutat. A miénk jelenleg a nappali ablakát díszíti.

Kellemes pihenést és szeretetteljes családi összejöveteleket kívánok mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése