,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2014. december 18.

Jézus születéstörténete 6. - A bemutatás

 ,,Mikor pedig betöltek Mária tisztulásának napjai a Mózes törvénye szerint, felvivék őt Jeruzsálembe, hogy bemutassák az Úrnak. (A mint megiratott az Úr törvényében, hogy: Minden elsőszülött fiú az Úrnak szenteltessék), És hogy áldozatot adjanak, a szerint a mint megmondatott az Úr törvényében: Egy pár gerliczét, vagy két galambfiat." (Lukács 2:22-24) 

Úgy gondolom, hatalmas ajándék Istentől, hogy gyermekeket bízott ránk. Mi is elvittük bemutatni őket, hogy Isten áldását kérjük az életünkre, hogy valóban az Úrnak tudjuk őket nevelni, és áldás lehessenek itt a földön, majd együtt örülhessünk Isten szeretetében az örökkévalóságon át.

Jézust, mint elsőszülött fiút szülei felvitték a templomba bemutatni. A tisztulás fiú esetébe 40 nap. Ebből született az alábbi matekos ötlet. 40-ig ugyan még nem végzünk műveleteket, de azt már Samu is érti, hogy 20+20=40. Tehát van két 5x4 négyzetből álló színes lap (a négyzetrács nem látható, csak az értékek vannak ráírva). Én 2x2 cm-es négyzetráccsal dolgoztam, de akármekkora lehet.
Különböző értékű formákat lehet rakni.


Például így: 20=8+6+4+2 


De a kisebb értékű formákra is lehet rakosgatni. Pl. 10=5+5 vagy 8=3+5 stb. 


Jó tanulást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése