,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible2014. november 2.

Dávid lapbook - Békességre igyekvők

,,Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak." (Máté 5:9) 

"Boldogok a békességre igyekezők" (Mt 5:9). Krisztus békéje az igazságból fakad, Istennel összhangban áll. A világ ellenségeskedik Isten törvényével, a bűnösök ellenségeskednek Alkotójukkal, ennek eredményeként egymással is. 

Ám a zsoltáros kijelenti: "A te törvényed kedvelőinek nagy békességük van, és nincs bántódásuk" (Zsolt 119:165). Az ember nem tud békét teremteni. Az egyén vagy a társadalom megtisztítására, felemelésére szolgáló emberi tervek nem hozhatnak békét, mert nem hatolnak a szívig. Azt egyetlen erő, amely az igazi békét létrehozhatja, fenntarthatja, Krisztus kegyelme. 
Ha ez meggyökerezik a szívben, kiveti onnan a gonosz szenvedélyeket, amelyek egyenetlenséget, civódást okoznak. "A tövis helyén ciprus nevekedik, és bogács helyett mirtus nevekedik", és az élet pusztája "örül és virul mint őszike" (Ésa 55:13; 35:1).
(Idézet Ellen G.White: Jézus élete c. művéből)

A gyerekeknek azt szoktam tanítani, hogy az Istennel való békesség nélkül nincs boldogság. Békességet pedig Jézustól kérhetnek és kaphatnak. Minden, ami megzavarja kicsi életüket a javukra válhat, ha megismerik, és járják is a békesség útját.

.A Dávidról szóló lapbook része lett ez az ige, mert igen jól jellemzi az önmagával is küzdő életét.


A Dávid és Góliát küzdelméről szóló oldal bal alsó sarkába ragasztottunk egy körbe kinyitható könyvecskét.


Kinyitva igen látványos, főleg színes papírból. A 4 oldalára 4 részletben ragasztottuk be az igét.A körcikk alakú, látványos és ötletes kis könyv készítéséról a videót itt találhatjátok


Kellemes időtöltést hozzá! 

Ezzel véget is ért a Dávidról szóló sorozat, de még sok érdekes dolgot tartogatok.
Visszavárlak! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése