,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2015. július 2.

Jézus csodái 3. - Kenyérszaporítás

,,Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jő, semmiképen meg nem éhezik..."
(Ján. 6:35)

Ez a történet hasonló a kánai menyegzőéhez, bár itt sokkal több emberről van szó, és nem ünnepről, hanem  egyszerűen a mindennapi kenyérről. Az Úr gondoskodik a testi és a lelki szükségleteink betöltéséről. Tényleg elképesztő számomra, hogy Jézus úgy tudott az emberekhez szólni, hogy ők nem akartak hazamenni, csak hallgatni őt az éhség és fáradtság ellenére is. Úgy gondolom, ma is képes erre. Veled is előfordult már, hogy elmélyedtél egy témában, amit Istentől kaptál és eszedbe sem jutott, hogy enni, fürödni vagy aludni kellene már? És amikor az órára néztél elcsodálkoztál, hogy már ennyi az idő?

Valami ilyesmit látok magam előtt, amikor ezt a történetet olvasom. Aztán Jézus csoda által ad nekik enni. Azt hiszem legtöbben olyan természetesnek vesszük, hogy minden nap ehetünk többször is. Ráadásul gyakran azt, amit igazán szeretnénk. 


Pedig tömegek élnek ,,kis" bolygónkon, akik ezt nem ismerik. De nem csupán a fizikai táplálékuk szűkös, hanem a lelki is. Rengetegen vannak, akik még csak nem is hallottak Jézusról, nemhogy Megváltójukként fogadnák el. Ahonnan pedig hiányzik Jézus Lelke, ott a nagy Csaló veszi át az uralmat. 
Ez a történet azonban bizonyítja, hogy az Úr valóban adni akar. Mindent, amire szükségünk van, hogy elnyerhessük az örök életet.

A történet lényegét igyekeztünk a fenti igével és ezzel a forgatható kartonkoronggal megragadni.
Egy kéz kenyérdarabokkal tölti a kosarat, ameddig szükség van rá.


A sablont így készítettem el.


Két egyforma színű kört vágtunk ki kartonból. Az egyik egy sima kör, a másikra - amelyik felülre került - ablakot vágtunk. Majd középen Milton-kapoccsal összetűztük. A kéz- és a kosárformát színes papírból vágtuk ki, amit a helyére ragasztottunk. Utána lehetett ,,kosárfonást" és körmöket rajzolni.


Végül az alsó kartonra a kivágott résen át kenyérdarabokat rajzoltunk úgy, hogy amint eltűnt az egyik a ,kosárban", megjelent a következő a kézben. A képen nem látszik, de segíthet a forgatásban egy-egy kettéhajtott celluxdarabból készült fülecske.


Sok áldást kívánok az együtt tanuláshoz!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése