,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2015. július 26.

A belső szoba - ,,Miatyánk" (ismétlés)

,,Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván." 
(Máté 6:6)

Vannak helyzetek, amikor senki sem tudja, hogy mit csinálok, legalábbis az emberek közül. Titokban, emberek szeme elől elrejtőzve. Az Úr mégis jól tudja. Amit titokban teszek lehet jó és lehet rossz dolog. Egyik sincs rejtve Atyánk előtt.

A közös imáknál szükséges, hogy más is jól hallja a szavaimat, hogy áment mondhasson, de a legtöbb imát csak Isten hallja és ismeri. Amikor egyedül vagyok Vele, amikor kiöntöm szívem minden háláját vagy kétségbeesését és mikor meghallom az Ő hangját is.


Ez a bibliaszakasz nem csak a képmutatástól és a keresztény frázisok mantrázásától óv, hanem megtanít arra, hogy egyes dolgaink csak Istenre tartoznak. Gyakran könnyebb elmondanom egy embertársamnak, hogy ki mivel bántott meg, milyen érzésekkel küzdök, milyen vágyaim vannak, mint a belső szobám zárt ajtaja mögött kiönteni a szívemet. Pedig ezzel magamnak és másoknak is ártok.

Jézus tanítása azonban olyan tiszta és egyértelmű. Gondolatai, tanácsai mindig a szeret-törvényét követik. 
Menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva beszélgess Atyáddal!
Életed áldott lesz.

Ebbe az egyszerű, de zseniális könyvecskébe is azonnal beleszerettem. Kívülről olyan, mint egy középen nyitható képeslap, vagy egy egyszerű lapbook (nagyobb méretben az is lehet) középső része ketté van hajtva és két bevágással három egyenlő részre osztva.


A bevágásokba egy-egy fehér kartoncsíkot fűztünk ellentétes oldalon kezdve (bal: felül-alul-felül, jobb: alul-felül-alul.) 6 részre osztottam a fent említett igét, és ráírtam jól olvashatóan a lapra.


És itt jön a kis meglepetés a gyerekeknek. 
Ha harmonikába hajtjuk, középen kinyílik egy másik oldal.


Ide írtam a ,,Mi Atyánk" szövegét. (Máté 6:9-15) A Bibliában pont 6 vers. :)


Mellékelek egy videót, ha a leírás alapján nem sikerülne elkészíteni. :)


,,Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. 
 Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik." 
Ámen

Szeretettel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése