,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2015. március 3.

Zsoltárrészletek - 118:6 változat

,, Velem van az Úr, nem félek; mit árthat nékem ember?"
(Zsolt. 118:6) 

Egy korábbi bejegyzésben már írtam ennek az igének a feldolgozásáról.
Most a csoportos átvételről lesz szó. Ehhez az igéhez azt a történetet vettük, amikor Jézust a zsidó papok és farizeusok meg akarják kövezni, de Ő átmegy közöttük anélkül, hogy bármi baj érné. (János 8) Ezen kívül több ilyen történet van, amikor Jézusnak komoly oka lett volna a félelemre, de nem félt, hanem bátran szólta az igazságot, kiállt az Atyjától kapott hite mellett.

Egy kicsit gondolkodtunk a félelemről. Minden gyerek és felnőtt fél valamitől, valakitől. Ferkó például 4 évesen attól fél, hogy megharapja egy kóbor krokodil. :)


 Beszélgettünk a valós és a képzelet szülte félelmekről is, és arról, hogy a bátorság Isten nélkül könnyen vakmerőséggé fajulhat, de az igazi bátorság az, amikor tudom, hogy Istennel együttműködve kell megállnom egy félelmetes helyzetben.

Felelevenítettük ezért egy másik korábban tanult zsoltárverset.
A kettő közötti összefüggés pontosan az, hogy ha a gondolataimban, majd a szavaimban és tetteimben is Isten szeretet-törvényét hordom, és nem vétkezem, ha pedig mégis, akkor elrendezem, nincs mitől félnem. Isten akkor tudja megvédeni a szívemet minden helyzetben, ha kitartok mellette, vagyis ekkor érvényesül az is, hogy,,ember mit árthat nékem."

Az ige ilyen módon jelenik meg egy kis fejtörő játékban, amiben össze kell rakni a szavakból a teljes mondatot: 


Ezúttal egy virágos naptár lapjait használtuk. Az egyik oldala színes, a másik fehér, és elég vastag, hogy sokat lehessen hajtogatni. Itt is 10 db egyenlő oldalú háromszöget hajtogattunk a papírcsíkból.


A hatszög összeállításánál azonban már egészen szépen kijött a virágos és a fehér oldal váltakozása, ami lehetőséget adott a szöveg változatos elosztására.


Közben megtanultunk egy kedves éneket:
,,Nem lesz egyedül a szívem többé, glóri, halleluja!
Velem van az én Uram mindörökké, glóri, halleluja!
Jézus, Hajnalcsillag, glóri, halleluja!
Jézus, Hajnalcsillag, glóri, halleluja!"

Az alábbi változatát találtam az Interneten, ha kedvetek támad megtanulni.


Sok örömet hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése