,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2015. január 22.

Zsoltárrészletek - 91.

,,Tollaival fedez be téged, és szárnyai alatt lészen oltalmad; paizs és pánczél az ő hűsége." 
(Zsolt. 91:4) 

Ez itt az egyik legegyszerűbb, mégis értékes darabja a gyűjteményünknek. A mindennapos együttlét és együtt tanulás előnye, hogy mi osztjuk be a saját időnket, ugyanakkor némi irányítással a gyerekek rengeteg új ismeretet szívnak magukba. A kertben, vagy a sétáink közben mindig gyűjtenek valamit. Szép kő, termés, levél, faág, madártoll (és társai) akad a kezükbe.

Ez a két toll is ily módon került hozzánk, és mivel a tollakról mindig ez az ige jut eszembe, egyszerűen felragasztottuk, ráírtuk az igét, fóliába tettük, majd mappába fűztük. Közben lehetett beszélgetni az ige lelki tartalmáról, ami hasonló az előző bejegyzés gondolataihoz. Igazán gyengéd képet tár elénk a zsoltáríró. A toll puha, könnyű, hőszabályozó. El szoktam mesélni a gyerekeknek, hogy a kiscsibék hogyan keresnek menedéket a tyúkanyó szárnyai alatt, és mennyire hasonlít ez ahhoz, amikor bajuk van anya vagy apa ölbe veszi őket, és már ettől is jobban érzik magukat: enyhül a fájdalom, múlik a félelem.
Isten ugyanezt teszi velünk, amikor imában ,,odaszaladunk" hozzá védelemért, amikor el akarunk ,,rejtőzni" a világ terhei és bajai elől. Gyönyörű hasonlat. Ő megadja nekünk a békességet, a nyugalmat és főleg a reményt a félelmetes helyzetekben, és biztosítja a kiutat is. Nem fordítja el a fejét, nem mondja, hogy ,,oldd meg magad", hanem visszavár az Ő szárnyai alá.


Örömteli gyűjtögetést, és tanulást együtt!

1 megjegyzés: