,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2015. január 6.

Ajándékkészítés 2.

,,A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme; jó belátása van mindenkinek, a ki ezt gyakorolja; annak dicsérete megmarad mindvégig." (Zsolt. 111:10)

Kegyelemmel és békességgel teljes új évet kívánok Mindenkinek!


Elteltek az ünnepek, számunkra pedig az év végi lazítás. Hétfőtől mi is újra tanulunk. időnként pedig emlékezünk a szép pillanatokra.
Adtunk, és kaptunk ajándékokat. Sokfélét. Az egyik legnagyobb ajándék azonban a közös ajándékkészítés volt. Ennek eredményeit lencsevégre kaptam. Az unokatestvéreknek zoknihóembereket készítettünk. Mivel ezt nem kell varrni, még a kicsik is könnyen tudtak segíteni.

Ezek a hóemberkék nagyon egyszerűek, igazán helyesek, és egész télen elkészíthetők. (Én innen vettem az ötletet.) A zoknikat elnyűtt kabát bélésével töltöttük meg kb. 2/3-ig, amitől puhák, könnyűek, ugyanakkor alaktartóak lettek. A fejbúbnál megkötöttük (fonállal, de bármi mással is lehet, mert a sapka eltakarja). A nyakukra szalag került (szorosan). A sapkájuk pedig a megmaradt zokniszár visszahajtva és filctollal díszítve. Az arcukat és a gombjaikat is a fiúk rajzolták filccel.
A sapka, hogy ne mozduljon el levarrható, vagy ragasztható. Mi mindenhogy kipróbáltuk. :)
Aranyosak lettek, ugye? 


A nagyszülők, nagynénik és nagybácsik festett tobozt kaptak. Egyik kedvenc időtöltésünk ugyanis a szép kavicsok, és termések gyűjtögetése. Amikor pedig jön az ihlet, fel is használjuk ezeket. 
Ezek a tobozok ,,temperaruhát" kaptak. A festésben mindenki részt tudott venni. A kétévesünk persze csak addig, amíg a festővízbe nem fojtotta első és utolsó remekművét, de a többiek lelkesen festették a tucatnyi tobozt.


Amikor megszáradtak a legszebbeket (a gondatlanságból elkövetett lakkelfogyás miatt) olívaolajas kencével kentük be, hogy élénkebbek legyenek a színei. Végül szalagot kötöttünk rájuk, és elajándékoztuk.


Jó móka!
Ráadásul mindig jól beilleszthető az otthonoktatós tevékenységekbe.

További boldog telet!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése