,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2014. november 9.

Napi örömeink (újra)

,,Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek!" (Fil.4:4)

Korábban már írtam az alábbi cetligyűjteményről a Napi örömeink című bejegyzésben. Az örömről gondolkodva most felfrissítem.


Néha megállok a hűtő mellett. Ennek oldalára kerülnek fel - rajzolt és írott formában - azok az élmények amikről érdemes megemlékeznünk. Vannak közöttük apró-cseprő, mégis fontos történések, és vannak számunkra nagy események is: kirándulások, látogatások, együttes munka, régen keresett és megtalált tárgyak, sikeres bilizések és lenyelt, majd ,,visszanyert" tárgyak stb. 

A közös bennük, hogy örömöt okoztak valaki(k)nek, vagy mindnyájunknak. Ezekre igazán jó emlékezni. Különösen nehezebb, feszültebb, szomorúbb órákban. Ezek az örömeink ,,emlékkavicsai" az emlékkövek mellett, amik gyógyulásról, szabadulásról, visszanyert bizalomról, megéledő szeretetről, elengedésről és megnyert csatákról tanúskodnak. Amikre visszaemlékezvén hálával és örömmel telik meg a szívem.


Amikor nem a mai nap nehézségeiben vergődöm, vagy a holnap lehetséges küzdelmei miatt aggódom, hanem az Úr ajándékaiban gyönyörködöm. Erre ösztönzöm a gyerekeket is. Kár olyan gyakran keserűségben őrlődni. Szeretem azt az imát, amit az Anonim Alkoholisták önsegítő csoportjaiban mondanak, mert igazi gyógyulást hoz (feltéve, hogy őszintén ezt akarom), ami megérleli az örömöt és a hálát.

„Istenem, adj lelki békét annak elfogadására, amin változtatni nem tudok, 
bátorságot, hogy változtassak azon, amin tudok, 
és bölcsességet, hogy felismerjem a különbséget.”

Ámen

Legközelebb egy újabb kis sorozattal jelentkezem Jakab levelének tanításairól.
Jó kikapcsolódást és sok örömet!

1 megjegyzés:

  1. Ez a napi örömök - ötlet nagyon tetszik. Azt hiszem, felhasználom vagy valami hasonlót kitalálok, már csak a magam szórakoztatására is, hátha az apró örömök feldobják a napokat...
    Köszi :)

    VálaszTörlés