,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2016. január 31.

Őstörténet 2. - Bűnbe esés

 ,,És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod." (I. Mózes 3:15)

,,Az Úr a megváltásról először abban az ítéletben adott hírt, amelyet a kertben mondott Sátán felett. Ezt mondta: "Ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod" (1Móz 3:15). Ez az ősszüleink hallatára elhangzott ítélet nekik ígéret volt. Míg ember és Sátán közötti harcot jövendölt, azt is kinyilatkoztatta, hogy a nagy ellenség hatalma végül megtörik. Ádám és Éva bűnözőként állt az igazságos bíró előtt, várva a törvényszegésük miatti ítéletre; azonban mielőtt a rájuk kirótt vesződséges, fájdalmas életről hallottak volna, illetve arról, hogy vissza kell térniük a porba, reményt kínáló szavak hangzottak el. Bár szenvedniük kell hatalmas ellenségüktől, de örömmel várhatják a végső győzelmet." (E. G. White)

Three crosses on a hill Stock Photography

A bűnbe esést legtöbbször úgy ábrázolják, hogy Éva nyújtja a tiltott fa gyümölcsét Ádámnak. A gyerekek is ezt szokták látni. Most viszont a történet folytatására tettük a hangsúlyt. Átok és ígéret egyaránt elhangzott az Úr szájából. Az átkot nap mint nap érezhetjük, tapasztalhatjuk, az ígéret azonban csak azok életébe épül be, akik hisznek benne.

A képeken egy egyszerű, alulról felhajtható lap látható.
Ezt előre elkészítettem, ahogyan a lábakat és egy nagy kört, amire spirált rajzoltam.
A hajtás, ragasztás, rajzolás és a spirál vágása a gyerekek feladata maradt.


A lábfejet nem ragasztottuk oda, így felhajtható.
A kígyó feje, amit a lap belsején középre beragasztottunk.
Egy kis bevágással kifordítható a ,,mardosáshoz":


Ha kihajtjuk a lapot, az egész kígyó megjelenik.
Ezt a gyerekek megint kedvük szerint színezhetik.


A kígyó elkészítéséhez mellékeltem egy kis videót.


Áldott napot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése