,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible2016. január 17.

Ajándékok mindenhol!

,,Mindenestől megmutattam néktek, hogy ily módon munkálkodva kell 
az erőtlenekről gondot viselni, és megemlékezni az Úr Jézus szavairól,
 mert ő mondá: Jobb adni, mint venni." (Ap. csel. 20:35) 

Hosszabb kihagyás után újra itt!
Sok minden történt. Csodák, örömök, szomorúság, kétségbeesés, 
de a mi jóságos Atyánk tanít magas helyeken járni. 

Mountain hiking Stock Images

Véget ért az első otthonoktatós félévünk Samuval, aki várakozásainkon felül teljesített a vizsgákon (mivel magántanulóként gyermekünknek félévente vizsgáznia kell).
Még korábban megígértem neki, hogy most februárig nem lesz ,,kötelező" tanulás, de amikor megkaptuk az új matek könyvét elégedetten nyugtáztam, hogy úgyse bírja ki addig. :)
Az utolsó vizsgáját követően kb. 3 órán belül már a színes képek tükrözésén dolgozott a matek könyvében. Gondoltam, nem szólok neki, hogy még nincs február. :)

Boy, girl children in the school has a happy, curious, smart Stock Photo

Nagyon jó élmény volt a vizsga . Nem csak a végeredmény miatt, hanem az emberek miatt, akikkel találkoztunk: a kedves tanító nénik, a helyes kis gyerekek, az otthonoktató szülők, mind-mind hozzájárultak, hogy Samu (és anyukája:)) örömmel ugorjon neki a következő félévnek. Annyira hálás vagyok az Úrnak. Olyan sok ajándékot kaptunk Tőle megint.

Persze vannak gondok, fájdalmak és küzdelmek is, de ilyenkor csak arra tudok gondolni, milyen jó bízni az Úrban. Imádkoztunk jó iskoláért, megkaptuk, imádkoztunk a gyermekeink fejlődéséért és megkaptuk, kértük, hogy Samu vizsgáján jó bizonyságai lehessünk hitünknek, és ez is teljesült.
Minden este, amikor már a fiúk ágyban vannak, és elénekeltem nekik kedvenc énekeiket, a csendben azért imádkozom, hogy mindannyian együtt mehessünk a mennybe, amikor Jézus eljön, és tudom, hogy meghallgat.

Mivel régen írtam már, de közben azért folyt itthon az alkotás, igyekszem pótolni a ,,mulasztásaimat".
A képen látható csillagok a dióhéj-bölcsővel karácsonyra készültek a családtagjainknak. Mi magunk nem ünneplünk karácsonyt, de a szüleink, testvéreink igen. Ráadásul sok ajándékot is kapunk ilyenkor, mivel elég nagy is a család. Mi magunk is készítünk minden évben valami apróságot.

Giving a present - child and woman hands with gift box Royalty Free Stock Photos

Az origami csillag természetesen a betlehemi csillagot jelképezi, a bölcsőben fekvő ,,gyolcsba" pólyált kis figura pedig az Úr Jézus első eljövetelére emlékeztet. Úgy készítettük, hogy felakasztható legyen a fenyőfára (vagy máshová), a csillagokra pedig egy-egy biztató bibliai igét írtunk. Nem csak ajándéknak jók, de Jézus születésének tanításához is alkalmasak. Kicsi az anyagigény, ügyesíti a kis kezeket, és még öröm is.

Kétféle csillagot készítettünk. Ezek elkészítését megnézhetitek videókon (lentebb).
A dióhéjat hetekig gyűjtögettem. (Nálunk nagyon fogy a dió nyersen vagy diókrémként egy halom ételbe, mivel jó húspótló.) Amikor eljött az ideje, körülültük az asztalt, és mindenki festett. Hobbi lakkfestéket használtunk, így nagyon szép színük lett és még csillogtak is.

A dióhéjba szivacsból vagy laposan göngyölt fonálból csináltunk fekvőhelyet. A babák fehér pamutvászonból készültek. Egy-egy négyzet alakú vászondarabka közepébe borsónyira sodort vattagolyócskát tettünk, amit a fej alatt cérnával csak összekötöztünk több helyen lefelé. Végül a felesleget levágtuk. Ez után már csak vékony fonállal ráfüggesztettük a csillagra. 

Íme:

A második adagot már hátulról is lefényképeztem.
Itt látszanak valamennyire a dióhéjak színei.


Ezekről a videókról tanultam a csillagok elkészítésének módját.
Nyolcágú csillag. (Kissé bonyolultabb.)

Hatágú csillag. (Viszonylag egyszerű.)

Örömteli tanulást!
Szeretettel :)1 megjegyzés: