,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible2016. január 28.

Őstörténet 1. - Egylapos könyvecske a teremtésről

,,Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt."
(II. Móz. 20:11) 

Hiszem, hogy Isten teremtett mindent. Hiszem, hogy mindezt hat nap alatt tette teremtő szavával.
Hiszem, hogy az embernek ennek tudata méltóságot és felelősséget ad. 
Nekem is, gyermekeimnek is. Örülök, ha beszélgethetek velük a természet csodáiról, és az ő helyükről a világunkban. Jó ha megtanulják, hogy az ember uralkodása felelősséget jelent, nem hatalmaskodást és kizsákmányolást. És jó, ha tudatában vannak, hogy Isten számon kéri minden egyes emberen, miként élt Isten ajándékaival.

Happy baby girl on  meadow with yellow flowers  on the nature Stock Photo

De a legfőbb, hogy minden ember külön teremtmény. Egyszeri, megismételhetetlen, és értékes mert nem csak megteremtette az Úr, hanem a életét is adta érte. Nem azért szereti, mert jó, vagy jóra törekszik, hanem azért, mert van, mert Ő formálta és lehelte belé az élet leheletét. Nem kér mást cserébe, csak hitet, teljes bizalmat, ami megtermi a jellem és a cselekedetek jó gyümölcseit. 

Ebben a negyedévben a világ őstörténetével kezdtük a gyerekórákat.
Így készült el ez a kis egylapos könyv. Egyetlen A4-es lapból hajtogattuk és vágtuk.
Bal oldalon pedig celluxszal ragasztottuk, de mással is jól elkészíthető.
(A bejegyzés végén látható az elkészítése.)


Belül összesen 8 oldala van. Minden egyes oldalra 1-1 nap eseményei kerültek.
Színes papírból előre kivágott elemeket használtunk pl. a sötétség, világosság, felhő, víz, Nap, Hold, emberfejek beragasztásához. Összehajtogatott színes papírból egyszerre 6-10 egyforma darab is kivágható a gyerekek számától függően. Kerestem képeket és matricákat (a sparosból még mindig van!) a növények és állatok teremtéséhez. Voltak számmatricáim a napok jelöléséhez (de ez rá is írható). Így egészen jól elkészültek a könyvecskék. A kiegészítéseket a gyerekek rajzolták: pl. hullámok a vízen, csillagok az égen, virágok, Ádám és Éva arca stb. 
A 7. napot is rajzolhatták. (Samu pl. lerajzolta a gyülekezetet, ahová járunk.)Itt látható az említett ,,könyvkészítés":Az őstörténetről még jönnek bejegyzések.
Kellemes tanulást!1 megjegyzés: