,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2015. szeptember 29.

Elizeus 11. - Vendégszeretet

,,A szentek szükségeire adakozók legyetek; a vendégszeretetet gyakoroljátok."
(Róma: 12:13)

,,És monda az asszony a férjének: Ímé úgy veszem észre, hogy az az Isten embere, a ki szüntelen erre jár által, szent ember;Csináljunk, kérlek, egy kicsiny felházat, és tegyünk abba néki egy ágyat, asztalt, széket és gyertyatartót, hogy mikor hozzánk jön, hadd térjen oda." (II. KIr. 4:9-10)

A vendégszeretet becses dolog sok ember szemében, de gyakran látom úgy, hogy nincs az az igazi megbecsült szerepe, mint amilyen megbecsült Isten szemében. Igazi szolgálat. Ha a vendéglátó szeretettel, figyelemmel és ehhez még étellel, szállással is szolgál másoknak, a vendég pedig hálával és örömmel fogadja a szíves látást, akkor a vendégség igazi felüdülés mindkét félnek.


Ez történt Súnemben is egy jómódú házaspár otthonában. Sőt! Ők még tovább is gondolták a dolgot. Az asszony javaslatára külön szobát (felházat) építettek Elizeusnak, hogy megpihenhessen náluk, ha arra jár. 
Az alábbi képeken ennek a történetnek a feldolgozása látható.

Alul, a piros keretes rész egy zseb, ami mögül kihúzható a felház. Az ajtó mögött Elizeus és a súnemita asszony berakható egy-egy kis nyílásba. A háttérbe fát rajzoltunk, így még látványosabb, amikor ,,megépül a felház.


A zseb ugyanis ezt tartalmazza. Egy két oldalra nyitható lap. Belül a gyerekek ,,berendezték" rajzolással, vagy színes papírból kivágott bútorokkal. 


Végül felülre ráírtam az igét is.


Örömteli tanulást és sok kedves vendéget!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése