,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2015. április 2.

Harminc ezüstpénz

,,Akkor a tizenkettő közül egy, a kit Iskariótes Júdásnak hívtak, a főpapokhoz menvén, Monda: Mit akartok nékem adni, és én kezetekbe adom őt? Azok pedig rendelének néki harmincz ezüst pénzt."
(Máté 26:14-15)


Ehhez a történethez megint egy matekos játék készült.Minden lehetőséget kihasználok, hogy játékosan tanuljunk. A játék hasonlít ahhoz, amit a Jézus születéstörténete lapbookba csináltunk, csak most nem számokkal, hanem - jelképezve Júdás 30 ezüstpénzét - ezüst színű pontokkal jelöltük az értékeket. Négyzetrácsos papírra készítettem, hogy ne kelljen mindent méregetni.

Az 5x6-os táblára olyan értékű lapocskák helyezhetők, amivel a 30 maradék nélkül osztható. (2, 3, 5, 6, 10,15). Így megint egy csapásra több legyet ütünk. Az összeadás, kivonás mellett egy kis szorzás, osztás is kijár, mindezt játékosan, örömmel. :)


Például: 2x15, 5x6, vagy 6+2x5+4x3+2.


Közben Ferkó, akinek a maga 4 évével még nem kell műveleteket végeznie, kitalálta, hogy rakjunk ki ,,kockát". Aztán még nagyobbat, sőt annál is nagyobbat. Nagyon boldog volt, amikor elkészültünk. :)


Végül egy borítékba tettük az egészet, amire ráírtam Jézus két megdöbbentő mondatát.
,,Jézus pedig monda néki: Barátom, miért jöttél?" (Máté 28:50)
,,Jézus pedig monda néki: Júdás, csókkal árulod el az embernek Fiát?" Lukács 22:48) 


Jó szórakozást és egyben örömteli tanulást! :)
(Holnap folytatjuk!)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése