,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2016. március 9.

Őstörténet 4. - A szivárvány

,,És lészen, hogy mikor felhővel borítom be a földet, meglátszik az ív a felhőben. 
  És megemlékezem az én szövetségemről, mely van én közöttem és ti közöttetek, és minden testből való élő állat között; és nem lesz többé a víz özönné minden testnek elvesztésére."
(I. Mózes 9:14-15)

Mostanában gyakran látunk szivárványt. Egészen meglepő módon, még télen is. Minden egyes alkalommal megcsodáljuk. Valahogy nem lehet megunni. Igazán tartalommal azonban Isten ígérete tölti meg. És nem csak az az ígéret, hogy többé nem lesz özönvíz a Földön, hanem minden ígéret, ami Isten szájából származik.

Noah rainbow and raven Stock Photo

Persze vannak ígéretek, amik minden emberre vonatkozik, aki csak hisz, bízik az Úrban, de ahogyan én, bizonyára Ti is kaptatok személyes ígéreteket a Bibliából, amikor imádságaitokra válaszul egy-egy ige, vagy történet érkezett. 

A gyerekeinkkel együtt mi is örömmel nézegetjük a szivárványt, mert nem csak szépség és fizika számunkra, hanem minden benne ami egy emberi életet értelemmel és értékekkel tölt meg.

Papírszivárványt készíteni pedig igazán egyszerű. Mi az özönvíz történet végén egy 20 cm átmérőjű körből csináltunk.1 centiméterenként szűkítve a kört körzővel meghúztam a köríveket.
Aztán a gyerekek (koruknak megfelelően) kiszínezték.


Végül - aki szerette volna - felvágta színenként.
Vannak gyerekek, akik nagyon élvezik az ilyen összerakosgatást....



...Főleg, ha másképpen is lehet. :)


El szoktunk végezni egy egyszerű és népszerű kísérletet is, ha besüt a Nap az ablakon.
A napfénybe egy fehér papírra vízzel telt poharat vagy befőttesüveget teszünk, és figyeljük, ahogyan megjelennek a lapon a szivárvány színei. Ezt is nagyon szeretik a kölykök. Én is. :)
Ehhez sajnos nincs eszközöm, hogy lefényképezzem, de aki még nem tette, próbálja ki! Nagy öröm.

Áldott napot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése