,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible2016. február 21.

..Keressétek először Istennek országát!"

 ,,Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek. Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja." (Máté 6:33-34)

Elkészült a bibliai őstörténet következő két darabja, de ügyesen ottfelejtettem a gyülekezetünkben. Ezért gondoltam egyet, és elővettem gyerekeim egyik régi kedvencét. Kicsit meggyötört példány, nem is túl szép kivitel, de hátha hasznát veszitek az ötletnek.

Két 20 cm átmérőjű kartonkorongból áll. A felső a földgömböt ábrázolja közös színezéssel. Alul készítettünk egy kör alakú kivágást. Az alsót hat egyenlő részre osztottuk, és egy kupac a kivágott körrel azonos méretű képet vágtunk ki régi magazinokból, amit felragasztottunk. Az utolsó kép jelképezi Isten országát. Ezt előre elkészítettem. Van rajta szív, a szeretet, nap, az örök világosság, mosolygós fej, az örök öröm jelképeként és két angyal a mennyei közösség gondolatáért.


Középen Milton-kapoccsal összetűztük a korongokat. Így lehet forgatni, és ,,keresni Isten országát".
Közben beszélgettünk az igéről. Ha Isten országát keressük, még a vágyaink is kicserélődnek. Többé nem a javak nyújtotta biztonságra, a szórakozásra, az izgalmakra, élvezetekre vágyunk, amik csak röpke örömöket adnak - miközben függővé és boldogtalanná tesznek - hanem Isten szolgálatára, amiben megleljük azt az örömet, békességet, hasznos elfoglaltságot, ami kitart az örökkévalóságig.A korong hátuljára ráírtuk az igét és ráragasztottuk az éneket.
Jó sokat éneklünk, és mindenkit biztatni szoktam, hogy énekeljen Istenről és Istennek. 
Őt nem érdekli, ha hamisan éneklünk, vagy elvétjük a hangot, de segít, hogy az éneklés-imával közelebb kerüljünk hozzá, elmúljék a félelmünk, és csökkenjen a fájdalmunk. Íme egy videó, amin kedves fiatal barátaink játsszák az éneket az egyik tolerancia táborban.


Szeretettel :)

4 megjegyzés:

 1. Nagyon ügyesek vagytok Szabina! Köszönjük az ötletet, ezt mi is elkészítjük otthon :) Puszi Nektek!!!

  VálaszTörlés
 2. Drága Szabina! Remélem, emlékszel még rám, a vakmisszióba jártam valamikor. Sajnos, hogy megszűnt. Ez a blog rendkívül értékes és hasznos! Isten áldása kísérje a munkádat és az életeteket! Szeretettel, Sebestyén Ili.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hogyne emlékeznék! Nagyon szép időszak volt. Ráadásul a vakmisszió ,,saját házaspárjának" is tekint minket, ha jól tudom. :) Köszönöm a biztatást! Szeretettel üdvözöllek, Ili!

   Törlés