,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2015. május 28.

Sámuel gyermekkora lapbook 2. - Anna és Elkána

,,És monda néki Elkána, az ő férje: Anna, miért sírsz, és miért nem eszel? Mi felett bánkódol szívedben? Avagy nem többet érek-é én néked tíz fiúnál?" (I. Sámuel 1:8) 

Aki régen követi a blogomat, már olvashatta ezt a bejegyzést, de már el is felejthette. :)
Tehát íme újra egy másik sorozatban.
(Az régebbi sorozat ,,Biblia és matek" címen található a matek címke alatt.)

Sámuel születésének története egészen megrendítő. Sok asszony ismeri azt a fájdalmat, és csalódottságot, amikor kiderül, hogy valami akadálya van vágyott gyermekei világra hozatalának. Sámuel idejében pedig egyenesen szégyen volt, és Isten rosszallásának tekintették, ha egy asszonynak nem voltak gyermekei. Nagy áldásnak tartották azonban, ha Isten gyermeket ajándékozott, akit szülei terelgethettek a menny felé vezető úton.
Sámuel édesapja, Elkána másként látta a helyzetet, mint Anna, hiszen neki egy másik asszonytól már voltak gyermekei. Szerette Annát, és vigasztalni akarta, de ő vigasztalhatatlan maradt. Nem hiszem, hogy egy férj összehasonlítható lenne egy vagy több gyermekkel. Mindkettő más szerepet tölt be egy asszony életében, és bármelyik is hiányzik, még egy igazán szerető családban is űr támad. Bizonyos értelemben többet ért Elkána Annának tíz fiúnál, mert mint férj senki sem pótolhatja őt az asszony életében, de bizonyára ő is érezte, hogy az összehasonlítás nem állja meg a helyét. 
Minden esetre a szeretetét fejezi ki, ahogyan meg akarta vigasztalni feleségét. Gyermekük születéséről viszont az Úr gondoskodott. Anna tényleg eltökélte, hogy leendő fiát az Úrnak neveli. Ma hűségét hirdetik minden keresztény közösségben, hiszen Istennel együttműködve ő alapozta meg Sámuel rendíthetetlen hitét, amivel prófétai szolgálatát végezhette egy fél évszázadig.

A Sámuelről szóló lapbook-ban dominó jellegű színes négyzeteket készítettem, ami egy kis borítékban tárolható.



A négyzetek alkalmasak összeadásra, kivonásra 10-es átlépéssel, a páros, páratlan számok tanítására, és kisebb sorozatok kirakására. 


Kellemes matekozást!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése