,,Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Péld. 22:6)


Old woman holding bible



2015. március 10.

Évszakok lapbook 7. - Tavaszi magvetés

,,Te szabtad meg a földnek minden határát: a nyarat és a telet te formáltad." 
(Zsolt. 74: 17)

Hurrá tavasz van! Már nagyon vártam. Nagyjából október óta. :)
Legkedvesebb évszakom. Sok kellemes élmény fűződik hozzá. Ahogy megjelennek az első barkák, majd a hóvirágok után kidugják fejüket a krókuszok, a boglárkák, az apró nőszirmok. Bódító virágillat kezd terjengeni. És még sorolhatnám. Ilyenkor annyi hála van a szívemben. Pedig voltak nehéz könnyekkel teli tavaszok és tudom, most is sokan sírnak. Mégis mindig a reményt hozták magukkal: az újrakezdését, egy új élet kezdetét Isten oltalmában.


A tavasz azonban meghozta az új feladatokat is. Kis veteményeskertünket elkezdtük művelni. A fiúkat tanítottam, hogyan gereblyézzenek és vessék a magokat. Első körben a korán vethető magok kerültek a földbe. Aztán mivel mindenki bejelentette különleges igényét, hogy mit szeretne (kapor és petrezselyem), kaptak egy kis részt, amit teljesen egyedül művelhetnek. Kíváncsian várjuk az első eredményeket. :)

Az Évszakok lapbookba belekerült mindenből pár szem magocska, ami segíti a felismerést.
Egy játék lett, aminek a lényege a magok és zöldségek felismerése. A celluxszal rögzített magokat beszámoztam. A magok tasakjáról kivágott képeket kartonra ragasztottuk, és azokat is beszámoztam a hátulján. Már csak fel kell ismerni és összepárosítani. (A hátoldalon lévő számok csak végső esetben használandók!! :))


Végül a zöldségek képét számlás borítékból készült tasakba raktuk. A tavaszi lapbook egyik fülén kapott helyet csak felül rögzítve, hogy felhajtható legyen és így alá kerülhettek a felragasztott magok.


Napfényes, illatos tavaszt! 
Szeretettel :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése